rosacea

April är den officiella rosacea-månaden

April är den officiella rosacea-månaden

Rosacea är en hudsjukdom som beror på inflammation i huden. Man vet inte vad som orsakar rosacea och det finns olika teorier om vad som ligga bakom. Rosacea är delvis ärtfligt och orsakar rodnad, vidgande kärl, huden kan kännas varm, blossig, irriterad och man kan få akne liknande utslag. Det sitter oftast runt näsan och kinderna men kan även drabba ögonen, haka och panna. Rosacea smittar inte!

Vad kan vi som hudterpeuter då göra för denna hudsjukdom?


Oxygen rx är en behandling specifikt för rosacea, rodnad, inflammation och irritation. Den kan med fördel kombineras med Marshmallow Whip Hydrating Mask samt Snow Algea & Spirulina Cooling Mask för att ge huden extra svalkande, lugnande känsla på huden.
Även perfekt att avsluta med att applicera några droppar av Rosacea Serumet efter denna behanding. (OBS endast diagnostiserad rosacea)
Dr. Peter Pugliese utförde flertal studier på just rosacea och demodex kvalstret som man tror har en delaktighet i rosacea aktiviteten. Det man har sett är att patienter med rosacea har en ökad närvaro av just demodexkvalstret.
Dr. Puglies studier visade att kanelolja var demodex avstötande och rosmarin olja (eteriskaoljor) tog död på demodexkvalstret. Dessa upptäckter gjorde att han inkluderade dessa ingredienser i både rosacea serumet i kabin samt Rose Ease Relief Cream som kunden har till hemmavård.
Vid skov rekommenderas kunden att applicera Rose Ease Relief Cream på det drabbade området ca 3 dagar i veckan innan applikation av Chrono Calm och Tranquili Cream.