Namnlös design (4)

Vad är HEV ljus?

Vad är HEV ljus?

Blått ljus, en typ av ljus med hög energi (HEV), finns överallt runt omkring oss och kommer från elektroniska prylar, solljus och inomhusbelysning. Till skillnad från UV-strålar kan blått ljus tränga djupare in i huden och orsaka skada över tid. Forskning visar att långvarig exponering för blått ljus kan leda till oxidativ stress, inflammation och påskynda åldrandeprocessen. Det har också visat sig bryta ner kollagen och elastin, vilket resulterar i rynkor och slapp hud.

Blått ljus kan också förvärra pigmenteringsproblem, vilket orsakar ojämn hudton och mörka fläckar. För att bekämpa dessa effekter är det viktigt att inkludera skyddsåtgärder i våra hudvårdsrutiner. Detta inkluderar att använda produkter med antioxidanter och SPF för att skydda vår hud från blått ljus och hålla den frisk och strålande.

Här är några Circadia-produkter som hjälper till att minska hudskadorna från blått/HEV ljus:

Circadian Time Balancing Mask kombinerar antioxidanter och ingredienser som reparerar huden för att försvara sig mot blått ljus samtidigt som den återfuktar och stärker hudens barriär.
B-Circadin™ Hjälper till att återsynkronisera hudens dygnsrytm. Hjälper till att reglera rytmberoende biologiska funktioner som Aquaporin-kanaler. Minskar oxidativ stress från exponering för blått ljus.

Light Day Sunscreen SPF 30 erbjuder brett spektrum SPF-skydd tillsammans med blåljus blockerande ingredienser, vilket skapar en skyddande sköld mot både UV-strålar och blått ljus, vilket håller huden närad och skyddad.
SolaStay (Ethylhexyl Methoxycrylene) Prisbelönt fotostabilisator specifikt designad som en ”singlet state”-dämpare för Avobenzone och Octinoxate.

Circa-Shield är en specialiserad formel designad för att bekämpa HEV ljusskador. Genom att bilda en skyddande barriär över huden minskar den penetrationen av blått ljus, vilket minimerar risken för för tidigt åldrande och inflammation.
BLUE OLÉOACTIF® – Skyddar effektivt celler från stadsföroreningar och blått ljus och ökar hudens försvarssystem.